Zoeken
Wat kan ik met dit product? Waar komt het vandaan? Welke voedingsstoffen levert dit product?
Je vindt alle informatie op deze site.
De baby kiwi (oftewel mini kiwi, kiwibes of Siberische kruisbes) is familie van de gewone kiwi,&n ...
Honeydew meloen is een zogenoemde suiker- of honingmeloen, die in zonnige gebieden wordt geteeld. ...
Naast de traditionele en vertrouwde kropsla zijn er de laatste jaren vele soorten bijgekomen en d ...
Onze ananassen zijn van top kwaliteit. Wij dragen er zorg voor dat u altijd een vers product in handen heeft. Om dit te bereiken dragen wij er zorg voor dat de ananassen zo snel mogelijk na het oogsten bij u in de winkel liggen..
Het symbool van tropisch genieten! Een rijpe ananas ruikt en smaakt heerlijk zoet. Het vruchtvlees glanst en voelt rond de kroon veerkrachtig aan. De vrucht lijkt op een grote dennenappel. Dat komt, omdat hij bestaat uit een heleboel bessen die zijn samengegroeid. Ananas wordt zo goed als rijp geplukt, omdat de vrucht nauwelijks narijpt. Verse ananas komt uit landen als Ivoorkust, Brazilië en Midden-Amerikaanse landen. Ananas is het hele jaar door verkrijgbaar.
Een ananas is lekker groot. Dus genoeg voor een fruit dessert voor het hele gezin! Zo heeft iedereen weer 1 portie fruit binnen.
Een ananas is rijp als de vrucht lekker ruikt en de bladeren op de kruin gemakkelijk los te trekken zijn. Let hier goed op bij aankoop. Te vroeg geoogste vruchten hebben veel zuur en nauwelijks aroma, terwijl het vruchtvlees van overrijpe vruchten glazig tot bruinachtig wordt en naar gist kan ruiken. De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid; ook een groene ananas kan goed rijp zijn. Daarom is geur belangrijk; een ananas moet een heerlijke geur verspreiden.
De ananas is een tropische vrucht. Bewaar ‘m niet in de koelkast, maar op een koele plaats of op de fruitschaal. In een goed gesloten plastic zakje of bakje kun je ananas stukjes tot wel 12 maanden in de diepvies (bij minimaal -18°C) bewaren.
Snijd een ananas in schijven, schil de schijven dik en verwijder de kern en ingroeisels. Er zijn ook speciale ananasschillers waarmee je de vrucht in één beweging kunt schillen.
Tip: rauwe ananas bevat het enzym bromelaïne dat eiwitten afbreekt. Dit maakt dat melkproducten met verse ananas waterig worden en dat gelatine niet stijf wordt. Gebruik voor mousse en pudding dus ananas uit blik of kook je ananas eerst even kort.
Bezuidenhoutseweg 82
2594 AX