Aspergesalade

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • azijn
  • 4 eetlepels hangop
  • 500 gram asperges
  • 2 eieren
  • 3 takjes peterselie

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
2. Kook de asperges 8 minuten en laat ze in het kookwater afkoelen.
3. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze klein.
4. Maak van het gehakte ei met de hangop, wat azijn en wat peper een saus.
5. Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
6. Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.

Menusuggestie: Lekker met rolletjes ham en gebakken krielaardappeltjes.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 126 kcal
Eiwit 12.22 gram
Koolhydraten 7.43 gram
Waarvan suikers 3.42 gram
Vet 4.8 gram
Waarvan verzadigd 1.73 gram
Vezels 2.48 gram
Zout 0 gram