Aubergine in tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten zonder zout
  • ½ theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 volkoren beschuit
  • 2 kleine aubergines
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 175° C.
2. Pureer de tomaten met het vocht in een keukenmachine of met een staafmixer.
3. Maak de beschuit fijn.
4. Verwijder het velletje van de knoflook en snijd de knoflook klein.
5. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
6. Voeg de tomatenpuree toe met de oregano en laat de saus enkele minuten pruttelen. Maak de saus op smaak met wat peper.
7. Was de aubergines en verwijder de steelaanzet.
8. Halveer de aubergines in de lengte en snijd de helften in dikke plakken.
9. Schik de plakken in een ovenvaste schaal en schenk de saus er over.
10. Strooi er de fijngemaakte beschuit en de rozemarijn er over.
11. Laat de aubergines in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar worden.

Menusuggestie: Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 168 kcal
Eiwit 4.74 gram
Koolhydraten 17.54 gram
Waarvan suikers 13.71 gram
Vet 6.78 gram
Waarvan verzadigd 1.02 gram
Vezels 9.46 gram
Zout 0 gram