Auberginestoofpotje

Ingrediënten

  • mespunt tijm
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 1-2 aubergines
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • stukje winterwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 1 laurierblad

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon. Snijd de aubergine in flinke blokken, de bleekselderij in boogjes, de wortel in halve plakjes, de tomaten in parten en de ui en de knoflook in snippers.
2. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
3. Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel 5 minuten in de hete olie.
4. Voeg de knoflook, de ansjovis, de aubergine, de tomaten, het laurierblad en de tijm toe.
5. Giet er een beetje water bij en laat het gerecht met een deksel op de pan in 15 minuten gaar stoven.

Menusuggestie: Lekker met gebakken visfilet en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 132 kcal
Eiwit 4.38 gram
Koolhydraten 11.2 gram
Waarvan suikers 9.82 gram
Vet 6.1 gram
Waarvan verzadigd 0.97 gram
Vezels 7.58 gram
Zout 1 gram