Bietjes-limoensalade

Ingrediƫnten

  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalot
  • 500 gram gare rode bieten

Bereidingswijze

1. Stroop het vel van de bieten en snijd ze in blokjes.
2. Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af.
3. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Halveer de plakjes.
4. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
5. Fruit de sjalot in de olie glazig.
6. Blus dit af met het limoensap en meng dit door de bietjes.
7. Voeg de geraspte limoenschil en wat peper toe.
8. Garneer de salade met de halve plakjes limoen.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 111 kcal
Eiwit 2.54 gram
Koolhydraten 10.23 gram
Waarvan suikers 9.6 gram
Vet 5.18 gram
Waarvan verzadigd 0.76 gram
Vezels 6.02 gram
Zout 0 gram