Bleekselderijsalade met sinaasappel

Ingredi├źnten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 sprietjes bieslook
  • 2 sinaasappels
  • ┬Ż struik bleekselderij
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetlepels magere yoghurt

Bereidingswijze

1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
2. Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sap op.
3. Maak van het sinaasappelsap met het citroensap, de yoghurt en wat peper een dressing.
4. Was het bieslook.
5. Snijd de olijven in plakjes.
6. Meng alles door elkaar en knip het bieslook er over.

Menusuggestie: Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 80 kcal
Eiwit 3.15 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 7.94 gram
Vet 1.86 gram
Waarvan verzadigd 0.32 gram
Vezels 3.49 gram
Zout 1 gram