Bloemkoolsalade

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling
  • zonder zout)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels azijn

Bereidingswijze

1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar.
2. Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes.
3. Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook met wat peper zacht.
4. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
5. Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
6. Snijd de paprika in blokjes en meng ze door de bloemkool.
7. Maak op smaak met azijn.

Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 108 kcal
Eiwit 4.15 gram
Koolhydraten 6.52 gram
Waarvan suikers 4.57 gram
Vet 5.86 gram
Waarvan verzadigd 0.92 gram
Vezels 5.47 gram
Zout 0 gram