Broccolisalade

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 5 olijven zonder pit
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram broccoli
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereidingswijze

1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
3. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
4. Snijd de olijven in plakjes.
5. Maak een dressing van de olie met de azijn en peper.
6. Laat de broccoli uitlekken.
7. Schep de dressing en de olijven door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
8. Strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie: Lekker met kipkluifjes piri piri en volkoren stokbrood.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 156 kcal
Eiwit 9.69 gram
Koolhydraten 2.72 gram
Waarvan suikers 0.34 gram
Vet 10.5 gram
Waarvan verzadigd 1.47 gram
Vezels 5.86 gram
Zout 0 gram