Gemarineerde wintergroente

Ingrediƫnten

  • 200 gram koolraap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram winterwortel
  • 1 eetlepel (wal)notenolie
  • 200 gram pastinaak
  • 4 sjalotten
  • 1 limoen
  • 200 gram spruitjes

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de sjalotten in halve ringen, de pastinaak en de koolraap in reepjes en de wortelen in plakjes. Halveer eventueel grote spruitjes.
3. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotten glazig.
4. Voeg de rest van de groente toe met een paar lepels water en smoor de groente in ca. 7 minuten beetgaar.
5. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
6. Maak de groente op smaak met wat geraspte limoenschil, limoensap, de honing en de notenolie.
7. Laat de groente afgedekt een paar uur marineren.
8. Warm de groente weer op of geef de groente op kamertemperatuur.

Menusuggestie: Lekker met kipfilet en aardappelpuree.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 154 kcal
Eiwit 3.12 gram
Koolhydraten 18.32 gram
Waarvan suikers 11.81 gram
Vet 6.17 gram
Waarvan verzadigd 0.95 gram
Vezels 6.71 gram
Zout 0.07 gram