Geroosterde asperges

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels olijfolie
600 gram asperges

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd de onderste houtachtige uiteinden er af.
2. Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar.
3. Neem ze uit de pan en halveer de asperges in de lengte.
4. Bedruppel de asperges met de olie.
5. Verhit een grillpan en leg de asperges er schuin op.
6. Rooster de asperges in een paar minuten tot ze mooie bruine streepjes krijgen.

Menusuggestie: Lekker met fijngehakte walnoten en (kriel)aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
131 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
0.03 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten