Geroosterde asperges

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram asperges

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en snijd de onderste houtachtige uiteinden er af.
2. Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar.
3. Neem ze uit de pan en halveer de asperges in de lengte.
4. Bedruppel de asperges met de olie.
5. Verhit een grillpan en leg de asperges er schuin op.
6. Rooster de asperges in een paar minuten tot ze mooie bruine streepjes krijgen.

Menusuggestie: Lekker met biefstuk en (kriel)aardappelen.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 131 kcal
Eiwit 2.25 gram
Koolhydraten 6.75 gram
Waarvan suikers 2.25 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd 1.43 gram
Vezels 2.7 gram
Zout 0.03 gram