Groene kool met mosterd en room

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingredi├źnten

  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 eetlepel olie
  • ┬Ż groene kool (ca. 500 gram)

Bereidingswijze

1. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
2. Verwarm de olie in een braadpan of hapjespan.
3. Roerbak hierin de kool al omscheppend zacht.
4. Bak de mosterd kort mee.
5. Voeg de room toe en smoor de kool in een paar minuten verder gaar.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 132 kcal
Eiwit 3.21 gram
Koolhydraten 6.04 gram
Waarvan suikers 0.36 gram
Vet 9.23 gram
Waarvan verzadigd 2.39 gram
Vezels 6.09 gram
Zout 0.15 gram