Hollandse bietjes

Ingrediƫnten

  • suiker
  • 2 kruidnagels
  • 1 kleine appel
  • 500 gram gare bietjes
  • azijn
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Neem het vel van de bietjes en snijd de bietjes in reepjes of blokjes.
2. Pel de ui en snijd hem klein.
3. Fruit de ui in de margarine zacht.
4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
5. Doe de bietjes, de appel, ½ dl water, wat azijn, wat suiker en de kruidnagels bij de ui en laat de groente 10 minuten zacht stoven.
6. Verwijder de kruidnagels.

Menusuggestie: Lekker met een varkenslapje en aardappelen.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 147 kcal
Eiwit 2.79 gram
Koolhydraten 19.83 gram
Waarvan suikers 17.89 gram
Vet 4.59 gram
Waarvan verzadigd 0.45 gram
Vezels 7.01 gram
Zout 0.37 gram