Koolraap met appel

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram koolraap
1 eetlepel vloeibare margarine
1 appel
½ perssinaasappel

Bereidingswijze

1. Snijd de koolraap in plakken. Schil de plakken koolraap en snijd ze in blokjes of reepjes.
2. Kook de groente in weinig water in 10 minuten gaar.
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
4. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap met de blokjes appel.
5. Giet de gare koolraap af en meng de koolraap met de appel.
6. Warm het geheel nog even goed door en maak op smaak met wat peper.

Menusuggestie: Lekker met gestoofde kippedijen en gebakken aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
110 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
0.13 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten