Pittige tuinboontjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

½ eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel vloeibare margarine
1 kleine ui
1 kleine Spaanse peper
1 kg verse tuinbonen of 400 gram diepvries tuinbonen

Bereidingswijze

1. Dop de verse tuinbonen.
2. Kook de verse of diepvries boontjes in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
3. Maak de ui en het pepertje schoon en snijd dit klein.
4. Laat de tuinbonen uitlekken.
5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui met het pepertje.
6. Voeg de tuinbonen, wat water en de tomatenpuree toe en warm de tuinbonen hierin op.

Menusuggestie: Lekker met quinoa met bosuitjes en parten gekookt ei.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
223 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
0.1 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten