Regenboogsalade

Ingrediƫnten

  • 2 theelepels mosterd
  • 2 dunne preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram wortelen in diverse kleuren
  • peterselie
  • azijn

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de wortels en de prei in stukken van 10 cm. Snijd de stukken in de lengte in dunne repen. Kook de groente in weinig water in 5 minuten gaar.
3. Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, wat azijn en de mosterd. Meng de dressing door de nog warme wortel en prei en laat dit afkoelen. Strooi er klein geknipte peterselie over.

Menusuggestie: Lekker met een vleesrolletje met citrus en munt en aardappel-pastinaakpuree.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 101 kcal
Eiwit 1.61 gram
Koolhydraten 8.11 gram
Waarvan suikers 7.35 gram
Vet 5.81 gram
Waarvan verzadigd 0.9 gram
Vezels 4.99 gram
Zout 0.18 gram