Rode koolsalade met honingdressing

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
  • 1 kleine appel
  • mespuntje kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • citroensap

Bereidingswijze

1. Maak de kool schoon en schaaf of snijd het in repen.
2. Breng ½ liter water aan de kook.
3. Doe de rode kool in een vergiet en schenk het kokende water er over. Laat de kool uitlekken.
4. Was de rozijnen.
5. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
6. Maak een dressing van de honing, citroensap, peper en kaneel.
7. Meng alles door de kool.

Menusuggestie: Lekker met een rundervink en aardappelen.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 159 kcal
Eiwit 3.22 gram
Koolhydraten 32.06 gram
Waarvan suikers 29.78 gram
Vet 0.2 gram
Waarvan verzadigd 0.03 gram
Vezels 7.66 gram
Zout 0 gram