Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterd

Ingrediënten

  • ½ eetlepel suiker
  • 2 sinaasappels
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 - 2 eetlepels azijn
  • 1 stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Maak het stuk rodekool schoon of gebruik voorgesneden rodekool.
2. Verwijder eventueel de dikke stronk. Schaaf de kool heel fijn.
3. Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
4. Maak een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, wat suiker, de olie en wat peper.
5. Meng de dressing door de rodekool en laat dit 1 uur staan.
6. Meng er de stukjes sinaasappel door.

Menusuggestie: Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 156 kcal
Eiwit 4.79 gram
Koolhydraten 15.73 gram
Waarvan suikers 15.49 gram
Vet 5.87 gram
Waarvan verzadigd 0.91 gram
Vezels 8.68 gram
Zout 0.14 gram