Rucola-tomatensalade

Ingredi├źnten

  • 10 blaadjes basilicum
  • 5 olijven zonder pit
  • ┬Ż perssinaasappel
  • 1 zakje (75 gram) rucolasla
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

1. Pers de sinaasappel uit.
2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
3. Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
4. Was de groente en halveer de tomaatjes.
5. Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
6. Halveer de olijven. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie: Lekker met blokjes gebakken tofu met champignons en zilvervliesrijst.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 121 kcal
Eiwit 2.76 gram
Koolhydraten 9.9 gram
Waarvan suikers 9.42 gram
Vet 7.06 gram
Waarvan verzadigd 1.05 gram
Vezels 3.56 gram
Zout 0.28 gram