Snijbonensalade met pijnboompitjes

Ingrediƫnten

  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 400 gram snijbonen
  • 1 eetlepel pijnboompitjes

Bereidingswijze

1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
2. Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
3. Meng het sjalotje met 1 eetlepel water, de sambal, citroensap en de basterdsuiker en schep dit door de nog warme snijbonen. Laat de groente afkoelen.
4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
5. Strooi de pijnboompitjes over de salade.

Menusuggestie: Lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 103 kcal
Eiwit 5.57 gram
Koolhydraten 7.12 gram
Waarvan suikers 1.8 gram
Vet 3.84 gram
Waarvan verzadigd 0.4 gram
Vezels 8.76 gram
Zout 0.18 gram