Sperziebonen met tomaat

Ingrediƫnten

  • 2 grote
  • rijpe tomaten
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
3. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
5. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.

Menusuggestie: Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 132 kcal
Eiwit 4.63 gram
Koolhydraten 9.57 gram
Waarvan suikers 5.2 gram
Vet 6.89 gram
Waarvan verzadigd 1.06 gram
Vezels 7.15 gram
Zout 0 gram