Spitskoolsalade met appel

Ingrediƫnten

  • (appel)azijn
  • 1 (rode) appel
  • 1 theelepel mosterd
  • dille (vers of diepvries)
  • mespuntje suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 klein spitskooltje (ca. 400 gram)

Bereidingswijze

1. Maak het spitskooltje schoon. Halveer de kool in de lengte en snijd het in dunne repen.
2. Was de appel en snijd hem in blokjes. Schep er wat van de azijn door tegen het verkleuren.
3. Verwarm de olie in een steelpannetje en warm de 2 eetl azijn, de mosterd, de suiker en royaal dille mee.
4. Schep de warme dressing door de kool en appel. Laat de kool minimaal een half uur staan om wat zachter te worden.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 211 kcal
Eiwit 5.71 gram
Koolhydraten 16.58 gram
Waarvan suikers 14.56 gram
Vet 12.12 gram
Waarvan verzadigd 1.79 gram
Vezels 5.85 gram
Zout 0.13 gram