Tuinbonensalade

Ingrediënten

  • 2 takjes munt
  • ½ kropje krulandijvie of little gem
  • 1 sjalot
  • 15 gram rauwe ham
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-1½ kg tuinbonen

Bereidingswijze

1. Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 5 minuten.
2. Snijd de andijvie of sla in smalle repen.
3. Snijd de munt in reepjes, de sjalot in snippers en de ham in reepjes.
4. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
5. Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
6. Meng door de koude tuinbonen de reepjes sla en de ham.

Menusuggestie: Lekker met een kipfilet en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 294 kcal
Eiwit 17.46 gram
Koolhydraten 21.15 gram
Waarvan suikers 3.85 gram
Vet 12.08 gram
Waarvan verzadigd 1.93 gram
Vezels 15.5 gram
Zout 0.4 gram