Venkel-citrussalade

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote venkelknol
  • 1 (rode) grapefruit

Bereidingswijze

1. Schil de sinaasappel en de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen. Halveer de grapefruitpartjes.
2. Vang het sap op en maak er met de olie en wat peper een dressing van.
3. Maak de venkel schoon en schaaf of snijd de knol in dunne plakken. Bewaar wat van het fijne venkelgroen.
4. Leg de venkel en het fruit in een schaal en druppel de dressing er over. Garneer eventueel met wat klein geknipt venkelgroen.

Menusuggestie: Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 118 kcal
Eiwit 1.9 gram
Koolhydraten 11.49 gram
Waarvan suikers 11.36 gram
Vet 5.65 gram
Waarvan verzadigd 0.85 gram
Vezels 4.03 gram
Zout 0.02 gram