Winterposteleinsalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 sinaasappels
1 theelepel kappertjes
150 gram diepvries doperwtjes
250 gram winterpostelein
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Kook de dopertjes gaar en laat ze afkoelen.
2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de groente en laat het goed uitlekken.
3. Pers een halve sinaasappel uit. Schil de rest van de sinaasappels en snijd ze in blokjes.
4. Maak een dressing van het sinaasappelsap met de mosterd en de olie.
5. Meng de doperwtjes, de blokjes sinaasappel en de dressing door de postelein.
6. Strooi er de kappertjes over.
7. Vervang de winterpostelein eventueel door in reepjes gesneden Chinese kool.

Menusuggestie: Lekker met geroosterde kikkererwten en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
155 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
0.29 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten