Winterposteleinsalade

Ingrediƫnten

  • 2 sinaasappels
  • 1 theelepel kappertjes
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 250 gram winterpostelein
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Kook de dopertjes gaar en laat ze afkoelen.
2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de groente en laat het goed uitlekken.
3. Pers een halve sinaasappel uit. Schil de rest van de sinaasappels en snijd ze in blokjes.
4. Maak een dressing van het sinaasappelsap met de mosterd en de olie.
5. Meng de doperwtjes, de blokjes sinaasappel en de dressing door de postelein.
6. Strooi er de kappertjes over.
7. Vervang de winterpostelein eventueel door in reepjes gesneden Chinese kool.

Menusuggestie: Lekker met geroerbakte varkensvleesreepjes en aardappelen.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 155 kcal
Eiwit 5.6 gram
Koolhydraten 15.85 gram
Waarvan suikers 7.28 gram
Vet 5.84 gram
Waarvan verzadigd 0.91 gram
Vezels 7.33 gram
Zout 0.29 gram