Witlof in de oven

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 plakken achterham
  • 50 gram hangop
  • 4 struikjes witlof

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 175° C.
2. Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte door.
3. Kook het witlof een paar minuten.
4. Leg de struikjes in een ovenvaste schaal.
5. Snijd de ham in reepjes en strooi de hamreepjes over de witlof.
6. Meng de hangop door de wijn en maak dit op smaak met peper. Schenk dit over de struikjes.
7. Laat het witlof in de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden. Schep af en toe wat saus over het witlof.
8. Meng de geraspte kaas met de fijngemaakte beschuit en strooi het over het witlof. Laat dit in een paar minuten lichtbruin kleuren.

Menusuggestie: Lekker met aardappelen.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 182 kcal
Eiwit 13.88 gram
Koolhydraten 11.78 gram
Waarvan suikers 8.78 gram
Vet 4.38 gram
Waarvan verzadigd 2.15 gram
Vezels 4.02 gram
Zout 0.62 gram