Witlofsalade met cranberries en druiven

Ingrediƫnten

  • 1 theelepel honing
  • 75 gram (trosje) druiven
  • 1 eetlepel olie
  • citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 2-3 struikjes witlof
  • 2 eetlepels gedroogde cranberries zonder suiker

Bereidingswijze

1. Was de druiven. Halveer ze en wip de pitjes er uit.
2. Meng de cranberries door de druiven.
3. Maak een dressing van citroensap, de mosterd, de honing en de olie.
4. Maak het witlof schoon en snijd het in smalle repen.
5. Meng er direct de dressing door.
6. Schep het fruit er door.

Menusuggestie: Lekker met een rundervink en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 157 kcal
Eiwit 3.02 gram
Koolhydraten 21.54 gram
Waarvan suikers 20.47 gram
Vet 5.77 gram
Waarvan verzadigd 0.79 gram
Vezels 3.14 gram
Zout 0 gram