Witlofsalade met sinaasappel

Ingredi├źnten

  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel yoghurt
  • ┬Ż theelepel mosterd
  • 3-4 struikjes witlof

Bereidingswijze

1. Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappels in plakken en snijd de plakken in stukjes. Vang het sap op.
2. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de mosterd en de slasaus en de yoghurt.
3. Was de struikjes witlof en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de struikjes in smalle repen. Meng er direct de dressing door tegen het verkleuren.
4. Meng de stukjes sinaasappel door het witlof.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 68 kcal
Eiwit 2.86 gram
Koolhydraten 9.16 gram
Waarvan suikers 8.98 gram
Vet 1.28 gram
Waarvan verzadigd 0.22 gram
Vezels 3.13 gram
Zout 0.06 gram