Zoetzure selderij

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel olie
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui

Bereidingswijze

1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in gelijke stukken.
2. Kook de bleekselderij 10 minuten in weinig water.
3. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
5. Fruit de ui in de olie glazig.
6. Voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort mee.
7. Voeg de azijn, de honing, de kruidnagels en wat peper toe.
8. Schep de stukken bleekselderij er door en stoof het geheel verder gaar.
9. Verwijder voor het serveren de kruidnagelen.

Menusuggestie: Lekker met een schnitzel en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 125 kcal
Eiwit 2.29 gram
Koolhydraten 14.68 gram
Waarvan suikers 12.02 gram
Vet 5.69 gram
Waarvan verzadigd 0.85 gram
Vezels 3.04 gram
Zout 0.24 gram