Baskisch groentegerecht met ei

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 1 Spaans pepertje
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 eieren
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 gele paprika

Bereidingswijze

1. Maak de aubergine schoon en snijd hem in plakken.
2. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de paprika’s in repen, het pepertje fijn en de courgette in plakken.
3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
4. Voeg de andere groente toe met peper en tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.
5. Breek de eieren op de groente en laat ze stollen.

Menusuggestie: Lekker met aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 284 kcal
Eiwit 18.91 gram
Koolhydraten 11.39 gram
Waarvan suikers 9.55 gram
Vet 16.63 gram
Waarvan verzadigd 4.6 gram
Vezels 6.31 gram
Zout 1 gram