Gratin van boerenkool

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • nootmuskaat
  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 2 dl halfvolle melk
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • ½ theelepel tijm
  • 3 eieren

Bereidingswijze

1. Kook de boerenkool in weinig water in ca. 15 minuten zacht.
2. Warm de oven voor op 180° C.
3. Pers het teentje knoflook boven een pan uit.
4. Roer er de melk door met wat peper, de tijm en wat nootmuskaat.
5. Laat dit tegen de kook aan komen.
6. Laat de boerenkool in een vergiet goed uitlekken.
7. Klop de eieren los en klop er de hete melk door.
8. Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schenk het eier-melkmengsel over.
9. Strooi de geraspte kaas er over.
10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stollen.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 277 kcal
Eiwit 24.75 gram
Koolhydraten 13.34 gram
Waarvan suikers 4.73 gram
Vet 12.64 gram
Waarvan verzadigd 5.26 gram
Vezels 5.42 gram
Zout 0.85 gram