Paksoi met zwarte boontjes

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel
  • 1 paksoi
  • 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 275 gram)
  • citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
2. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
3. Schil het stukje gember en rasp het.
4. Snijd de peper in smalle ringen.
5. Fruit de knoflook en de gember zacht in de olie.
6. Voeg de paksoi en de ringetjes peper toe en roerbak de kool in een paar minuten gaar.
7. Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af en schep ze door de paksoi.
8. Maak het gerecht op smaak met wat citroensap.

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 225 kcal
Eiwit 12.72 gram
Koolhydraten 23.21 gram
Waarvan suikers 3.15 gram
Vet 6.49 gram
Waarvan verzadigd 0.9 gram
Vezels 12.42 gram
Zout 0.82 gram