Güveç (Turkse stoofpot met vlees)

Afbeelding:Voedingscentrum

Ingrediënten

  • 200 gram magere lamslap of 1 kipfilet
  • citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram okra
  • 1 eetlepel tomatenpuree (blik)
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 groene (Turkse) pepers
  • 150-200 gram volkoren bulgur
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de aubergine in blokjes en de groene pepers in stukken. Snijd van de okra's een stukje met de steel er af.
3. Maak de rode peper schoon en snijd hem in ringetjes.
4. Snijd het vlees in blokjes.
5. Bak het vlees in de hete olie bruin.
6. Fruit de ui en de knoflook mee. Bak de tomatenpuree kort mee.
7. Voeg alle groente en wat citroensap toe en giet er 1 dl water bij. Stoof de güveç in 30 minuten gaar.
8. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Geef de bulgur bij de stoofpot.


 

Voedingswaarde per persoon

Energie 594 kcal
Eiwit 36.59 gram
Koolhydraten 68.29 gram
Waarvan suikers 10.74 gram
Vet 14.9 gram
Waarvan verzadigd 4.32 gram
Vezels 19.87 gram
Zout 0 gram