Raapsteeltjes met vlees uit de wok

Ingrediƫnten

  • 150 gram varkensschnitzel (ongepaneerd)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 400 gram raapstelen
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze

1. Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
3. Snijd de varkenschnitzel in smalle reepjes.
4. Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in een paar minuten bruin en gaar. Roerbak de ui en de knoflook kort mee.
5. Voeg de raapsteeltjes in gedeelten toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn. Maak het gerecht op smaak met wat peper en een paar druppels balsamicoazijn.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 219 kcal
Eiwit 23.24 gram
Koolhydraten 2.16 gram
Waarvan suikers 0.49 gram
Vet 12.36 gram
Waarvan verzadigd 2.12 gram
Vezels 2.44 gram
Zout 0 gram