Rode kool uit de oven

Afbeelding:Veggipedia

Ingrediƫnten

  • 1 rode kool
  • 2 el olijfolie
  • 2 theelepels Za'atar
  • 1 tl rode wijnazijn

Bereidingswijze

1.Verhit je oven tot 220 graden.
2.Verwijder eventueel wat buitenblaadjes van de kool. Snijd de kool vervolgens in acht gelijke stukken. De kern en de stam dienen de afzonderlijke stukken intact te houden.
3. Rangschik de koolstukken op een grote bakplaat met bakpapier. Smeer in met de olijfolie. Besprenkel de kool dan met za'atar en zout. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de kool gedurende 20-25 minuten. De kool is klaar zodra hij zacht wordt en bruin kleurt.

Besprenkel met de rode wijnazijn en serveer direct!

Voedingswaarde per persoon

Energie 130 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 10 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 12 gram
Zout 0 gram