Geroosterde paarse spruiten met gremolata

Afbeelding:Vers van de Teler

Ingrediƫnten

  • 700 gr paarse spruiten
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 50 gr peterselie (fijngehakt)
  • 2 knoflookteentjes (fijngehakt)
  • 1/4 tl peper
  • geraspte schil van 1 citroen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden en maak de spruitjes schoon. Meng in een schaal de paarse spruiten met één eetlepel olijfolie en het zout. Doe het mengsel in een ovenschaal met een afmeting van bij voorkeur 33 x 23 x 5 cm en zet de spruiten circa 30 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.

Doe de fijngehakte peterselie, de knoflook, de citroenrasp, de peper en de rest van de olijfolie in een kom en meng het goed door elkaar. Serveer de gremolata over de geroosterde paarse spruiten.

Voedingswaarde per persoon

Energie 118 kcal
Eiwit 4.6 gram
Koolhydraten 9.6 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 0.7 gram
Vezels 7.9 gram
Zout 0.04 gram