Schorseneren met sabayonsaus

Ingrediƫnten

  • 400 g schorseneren
  • 2 eetlepels water
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • 1 eetlepel fijngeknipte dille of kervel
  • 1 - 2 eetlepels vers geraspte Grana Padana 32+ kaas
  • 1 dl bronwater met appelsmaak (bv. Crystal Clear appel peer)
  • 1 dl kookroom light
  • 1 1/2 theelepel maizena

Bereidingswijze

1. Boen de schorseneren schoon onder koud stromend water. Schrap ze bij gedeelten af. Snijd steeds geschrapte stukjes van 4-5 cm af, spoel ze onder de kraan en leg ze direct in een magnetronbestendige ronde schaal, waarin de stukjes naast elkaar kunnen worden neergelegd.
2. Voeg het water toe en kook de schorseneren (afgedekt). Houd voor beetgaar 4-6 minuten op ca. 750 Watt aan. Laat de groente nagaren.
3. Maak intussen de saus ook in de magnetron. Klop de eidooiers los met de maïzena en het browater in een magnetronbestendige maatkan met een inhoud van 1 liter. Zet de kan in de magnetron (onafgedekt). Houd 1-2 minuten op ca. 750 Watt aan.
4. Voeg de kookroom en het citroensap toe, roer goed en zet de kan terug in de magnetron. Houd 2-4 minuten op ca. 450 Watt aan. Klop elke 15-20 seconden met een garde tot de saus gebonden is. Voeg op het laatst de kaas, vers gemalen peper naar smaak en de dille of kervel toe.
5. Serveer de saus over de schorseneren. Geniet ervan! 

Vegetarische variatie: Combineer de schorseneren met hardgekookte eieren en gekookte aardappeltjes.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 250 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 33 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.18 gram