Scandinavische sandwich met lente-ui

Ingrediƫnten

  • 4 lente-uitjes
  • 8 takjes dille
  • 2 eetlepels zure room
  • peper
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • eventueel 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 6 sneetjes volkorenbrood
  • 40 g veldsla

Bereidingswijze

1. Haal van iedere lente-ui voorzichtig het buitenste blad er heel af en bewaar ze voor garnering. Snijd de rest in dunne ringetjes.
2. Houd wat mooie topjes dille achter voor garnering en hak de rest fijn.
3. Meng in een kommetje de kwak met de dille (en de mierikwortel) en breng op smaak met vers gemalen peper.
4. Bestrijk 2 sneetjes brood met de helft van de kwark. Beleg ze ieder met een plakje zalm, bestrooi met de helft van de lente-ui en dek af met een sneetje brood. Herhaal dit met de rest van de kwark, zalm, lente-ui en brood. Snijd iedere clubsandwich een keer diagonaal door.
5. Snijd uit de achterhouden lente-ui 4 mooie lintjes en knoop deze om de sandwiches. Steek er de topjes dille tussen en serveer ze op 2 bordjes op een beetje veldsla. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 360 kcal
Eiwit 24 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 9 gram
Zout 2.47 gram