Salade van spinazie en champignons

Ingrediƫnten

  • 100 g verse spinazie
  • 125 g witte champignons
  • 1 citroen
  • 1 theelepel fijngehakte verse bieslook of gehakte lente-uitjes
  • mespunt mosterdpoeder
  • 1/2 theelepel honing
  • 1/2 theelepel geraspte citroenschil
  • 1/2 avocado
  • 30 g ham
  • peper
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
2. Was de spinazie grondig in ruim koud water, verwijder harde, dikke stelen en verkleurde blaadjes en laat goed uitlekken.
3. Snijd de ham in reepjes. Bak de ham 4-5 minuten op een bakplaat met bakpapier. 
4. Doe de spinazie in een grote saladekom.
5. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en snijd in dunne plakjes. Bak de champignons kort in een koekenpan in een halve eetlepel olijfolie. Schep uit de pan en laat afkoelen. 
6. Snijd de avocado in dunne plakjes en besprenkel goed met het sap van een halve citroen.
7. Schik de avocadoplakjes op de spinazie. Voeg er de schoongemaakte champignons aan toe en strooi er de ham en de bieslook of lente-uitjes over.
8. Dressing: Doe de olijfolie, 1 eetlepel citroensap, geraspte citroenschil, honing, mosterdpoeder en vers gemalen peper naar smaak in een pot met schroefdeksel. Schud de inhoud krachtig tot alles goed gemengd is tot een dressing.
9. Schenk vlak voor het opdienen de dressing over de salade. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 260 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 4 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 23 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.37 gram