Salade van geroosterde paprika en verse kruiden

Ingrediënten

  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 1 zoete ui
  • 1 takje peterselie
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • 5 g verse kervel
  • 5 g verse bieslook
  • 2 maatjesharingen
  • 200 g slamelange
  • 2 eetlepels balsamicodressing

Bereidingswijze

1. Verwarm de ovengrill voor. Kwast de paprika's dun in met wat olie en leg ze op het rooster onder de grill. Rooster ze rondom zwart. Laat de paprika's in een dikke plastic zak wat afkoelen. Pel ze. Halveer de ontvelde paprika's, verwijder steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle repen.
2. Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
3. Halveer de ui, snijd de helften in dunne schijfjes, duw de laagjes los.
4. Snijd of knip het bieslook in stukjes van 1 cm.
5. Knip de langste stukken van de kervelsteeltjes af.
6. Snijd het peterseliegroen fijn.
7. Maak de haringen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
8. Knijp de knoflookteen uit bij de balsamicodressing en meng het door elkaar.
9. Meng de geroosterde paprika, uien en haringen met de balsamicodressing en laat het even staan (minimaal 15 minuten, maximaal halve dag).
10. Meng de kruiden.
11. Verdeel de slamelange over twee borden. Schep het haringmengsel er op. Strooi de kruiden er over. Voeg naar smaak wat vers gemalen peper toe. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Serveer de salade met vers volkorenbrood.

Voedingswaarde per persoon

Energie 260 kcal
Eiwit 17 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 5 gram
Zout 2.09 gram