Roergebakken rode bieten met appel

Ingrediƫnten

  • 300 g gekookte rode bieten
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • fijngeknipte bieslook
  • 1/2 eetlepel vloeibare margarine
  • 1/2 theelepel geraspte mierikswortel
  • 1 appel (Jonagold of Elstar)

Bereidingswijze

1. Pel de rode bieten en snijd in blokjes.
2. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in parten.
3. Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de margarine toe en de bietjes en appel. Roerbak 4-5 minuten op hoog vuur. Voeg de honing toe en laat deze karameliseren. Voeg het citroensap, de mierikswortel en vers gemalen peper toe, schep om en laat alles goed warm worden.
4. Garneer met bieslook. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 125 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 20 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd 0.2 gram
Vezels 6 gram
Zout 0 gram