Roergebakken biefstuk met dubbel ui

Ingrediƫnten

  • 200 g biefstuk
  • 100 g shii-take of champignons
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g peultjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 cm verse gember
  • 1 ui

Bereidingswijze

1. Snijd de biefstuk in reepjes.
2. Veeg de shiitake schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en halveer ze. 
3. Snijd de ui en de lente-uitjes in ringetjes en hak de knoflook fijn.
4. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de biefstuk met lente-uitjes al omscheppend (roerbakken) bruin. Schep dan alles uit de pan.
5. Voeg de andere eetlepel olie toe en roerbak de knoflook en de ui 3 minuten.
6. Voeg de peultjes, sojasaus en fijngeraspte gember toe en roerbak alles ca. 5 minuten.
7. Roer tenslotte de biefstuk met de lente-uitjes er door. Geniet ervan! 

Menusuggestie: Serveer het gerecht met rijstnoedels van zilvervliesrijst of volkorennoedels.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 320 kcal
Eiwit 29 gram
Koolhydraten 19 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 8 gram
Zout 0.3 gram