Rijstnoedelsoep met paprika en kip

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 groene paprika
  • 1 rood pepertje
  • 1 dunne prei
  • 3 takjes verse koriander
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 eetlepel thaise vissaus
  • limoensap
  • 1 1/2 eetlepel arachideolie
  • 100 g rijstnoedels van zilvervliesrijst
  • 4 dl kippenbouillon met minder zout
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 2 bosuitjes
  • 200 g kipfilethaasjes

Bereidingswijze

1. Snipper het sjalotje.
2. Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes van 3 cm.
3. Halveer het rode pepertje, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
4. Snijd de prei in stukken van 3 cm en snijd de stukken eveneens in reepjes.
5. Pluk de korianderblaadjes af en snijd ze wat kleiner.
6. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
7. Doe de noedels in een kookpan. Schenk er kokend water op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de noedels gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de noedels in een zeef kort uitlekken.
8. Schep de noedels terug in de pan om met een 0,5 eetlepel olie.
9. Verhit een wok droog voor. Schenk 1 eetlepel olie gelijkmatig langs de rand in de wok. Roerbak de kipfilethaasjes goudbruin. Schep ze uit de pan.
10. Schep nu het sjalotje in de wok en roerbak 2 minuten. Schep de paprikareepjes, peperreepjes en preireepjes erbij en roerbak 3 minuten.
11. Schenk nu de bouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Roer de kipfilethaasjes er weer bij. Kook de ‘soep' zachtjes 10 minuten door.
12. Breng de soep op smaak met een scheutje vissaus en limoensap naar smaak.
13. Verdeel de noedels over twee wijde kommen. Verdeel de vulling uit de soep er over. Schep zoveel mogelijk vocht er op, als mogelijk is. Strooi de koriander, basilicum en fijngesneden bosui er over. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 520 kcal
Eiwit 31 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd 5 gram
Vezels 9 gram
Zout 0.56 gram