Radijs met lente-ui en sojasaus

Ingrediƫnten

  • 2 bosjes radijs
  • 2 lente-uitjes
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • verse koriander (ca. 2 eetlepels)
  • 1 - 2 cm verse gemberwortel

Bereidingswijze

1. Maak de radijs schoon, laat ze heel of halveer ze.
2. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in diagonale stukjes van ca. 3 cm.
3. Pel het knoflookteentje en hak deze fijn.
4. Schil (met de achterkant van een theelepeltjehet stukje gemberwortel en rasp dit fijn.
5. Verhit een wok of wijde braadpan. Voeg de olie toe. Roerbak de radijs met de lente-ui, gember en knoflook 3 minuten.
6. Voeg de sojasaus toe en roerbak nog 1-2 minuten.
7. Garneer voor het serveren met fijngeknipte koriander. Eet smakelijk! 

Lente-ui en gemberwortel over?
Gebruik de rest van de lente-ui gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar lente-ui maximaal 1 week in de koelkast.

Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 110 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 2 gram
Zout 0.25 gram