Provençaalse venkelsoep

Ingrediënten

  • 2 grote venkelknollen
  • 1 prei
  • 2 worteltjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1 liter bouillon met minder zout
  • 125 g verse volkorenpasta
  • 4 dikke sneetjes volkorenbrood (ca. 50 g per stuk)
  • 60 g ham
  • peper
  • verse basilicum (ca. 15 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook gepeld

Bereidingswijze

1. Snijd de prei in de lengte doormidden en was goed onder de kraan. Snijd vervolgens in ringetjes. 
2. Snijd de venkel en tomaat fijn. 
3.. Verwarm een eetlepel olie en bak hierin de prei 4-5 minuten. 
4. Voeg de venkel en wortel toe en bak ze 2-3 minuten mee.
5. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
6. Voeg tijm en laurier toe en kook de soep ca. 15 minuten op zacht vuur.
7. Kook de pasta de laatste 2-3 minuten mee.
8. Pureer in de keukenmachine de tomaat met de basilicum, knoflook en 2 eetlepels olie tot een glad mengsel.
9. Breng de soep op smaak met vers gemalen peper. Strooi de gesneden hampreepjes en wat venkelgroen over de soep. Serveer met het brood en de tomaten-basilicumpuree. Geniet er lekker van! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 310 kcal
Eiwit 13 gram
Koolhydraten 36 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 11 gram
Zout 1 gram