Piperade

Ingrediënten

  • peper
  • 8 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine uien in dunne ringen
  • 4 plakken achterham
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 500 g tomaten ontveld en in stukjes
  • 4 geroosterde en ontvelde gele paprika's

Bereidingswijze

1. Snijd de paprika's in reepjes.
2. Bak de paprikareepjes in 2 eetlepels hete olie 3-4 minuten op zacht vuur. Bak de ui en knoflook circa 5 minuten mee. Voeg dan tomaten, tijm en verse gemalen peper toe en laat het mengsel circa 15 minuten zachtjes stoven.
3. Klop de eieren los.
4. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en schenk de eieren erin. Voeg het groentemengsel toe en laat alles onder regelmatig roeren zachtjes stollen, het eimengsel moet nog enigszins crème-achtig blijven.
5. Strooi de peterselie erover en serveer er een plak ham bij. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 320 kcal
Eiwit 17 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd 5 gram
Vezels 6 gram
Zout 0.73 gram