Perzikensalsa

Ingrediƫnten

  • 3 perziken
  • 1 bosuitje
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 1 chilipeper
  • evt. peper

Bereidingswijze

1. Schil de perziken voorzichtig, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
2. Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes.
3. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit.
4. Halveer de chilipeper, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes. 
5. Schep in een schaal de perzik met de uiringetjes, de geraspte limoenschil, het limoensap, de chilipeper en de koriander door elkaar. Voeg eventueel vers gemalen peper naar smaak toe en laat de salsa minstens 15 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 85 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 16 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 0.2 gram
Waarvan verzadigd 0.1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram