Paprikasoep

Ingrediënten

  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum of bladpeterselie
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 6 dl groente- of kippenbouillon met minder zout
  • 5 oranje paprika's in blokjes
  • 4 sjalotten fijngesneden
  • peper
  • 250 g tomaten in stukjes

Bereidingswijze

1. Bak de sjalot en paprika 6-8 minuten in de olie. 
2. Voeg tomaten, tijm, laurier en bouillon toe en kook alles circa 20 minuten op zacht vuur tot de groenten zacht zijn. 3. Pureer de soep en zeef hem eventueel. Breng op smaak met vers gemalen peper. 
4. Voeg aan tafel een klein scheutje kookroom toe. Garneer met basilicum. Smakelijk eten! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 55 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd 0.3 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.2 gram