Paprika gevuld met pittige zuurkool

Ingrediënten

  • 250 g zuurkool
  • 2 bosuitjes
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels kookroom light

Bereidingswijze

1. Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken.
2. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
3. Roer in een kom de kookroom, chilipoeder en karwijzaad door elkaar. Schep de zuurkool en de uiringetjes erdoor.
4. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet.
5. Schep het zuurkoolmengsel in de paprikahelften. 
6. Zet de paprikahelften naast elkaar in een passende lage ovenschaal.
7. Verwarm de gevulde paprika's (afgedekt) ongeveer 6-7 minuten op vol vermogen (ongeveer 700 Watt) in de magnetron. Laat ze uit de magnetron nog ca. 4 minuten afgedekt staan. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 60 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 6 gram
Zout 1.9 gram