Paprika gevuld met maïs

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 eieren
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel fijngeknipte koriander
  • 1 blikje mais van ca. 300 g
  • 1 dl kookroom light
  • 4 eetlepels geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 175 graden.
2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de paprikahelften ca. 5 minuten in ruim kokend water. Laat ze in een vergiet uitlekken.
3. Klop de eieren los met kookroom, chilipoeder en koriander. Roer de maïskorrels erdoor.
4. Vul de paprikahelften met het maïsmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover.
5. Bak de gevulde paprika's in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 315 kcal
Eiwit 19 gram
Koolhydraten 26 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd 7 gram
Vezels 7 gram
Zout 0.59 gram