Panpizza met champignons

Ingrediƫnten

  • ca. 250 g verse champignons in plakjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie of olie met Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels kant-en-klare tomatensaus
  • 1 theelepel pizzakruiden
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 4 plakjes belegen 30+ kaas
  • zachte margarine

Bereidingswijze

1. Veeg de champignons schoon met een keukepapiertje of champignonborsteltje en snijd ze in plakjes.
2. Pel en snipper de ui.
3. Verhit de olie in een hapjespan. Doe de champignons erbij, pers het teentje knoflook erboven uit en bak de champignons al omscheppend 3-5 minuten.
4. Besmeer de boterhammen met een klein beetje margarine.
5. Haal de champignons uit de hapjespan en leg de sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden in de pan. Verdeel de tomatensaus en de champignons over de boterhammen.
6. Snijd de plakken kaas in repen. Leg de repen kaas op de champignons en strooi de pizzakruiden erover.
7. Laat de panpizza, met een deksel op de pan, in ongeveer 10 minuten heet worden. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 440 kcal
Eiwit 26 gram
Koolhydraten 29 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 23 gram
Waarvan verzadigd 9 gram
Vezels 5 gram
Zout 2 gram